Upp och ner.

Igår va en både bra och dålig dag. Ison gjorde utfall när han va ute med Emil, och omriktade sitt beteende och nafsade Emil i benet. Senare på dagen åkte vi ut tillsammans och tränade kontakt. Det gick huuur bra som helst. Han riktigt kämpade på och försökte verkligen göra helt rätt, min fina gris<3
Idag gick jag åt sidan när vi fick möte, så den andra hunden kunde passera på lite större avstånd än bara trottoaren. Bad Ison att sitta bredvid mig och han sätt snällt där och kollade på den andra hunden, utan att stirra ut den:)! Yes! Hoppas att de bara va en tillfällighet igår:) för de har gått så himla bra på slutet:)! Just nu håller jag på i tvättstugan, och Ison ligger och sover i soffan, de skulle vara skönt att vara hund:)!!


Yes!!

Har varit ute och prommenerat med isons packväska(klövjeväska, tror jag de heter). Har dock kommit fram
Till att den ger honom lite skav i armhålorna, så ska antingen sätta på nått mjukare tyg där, eller använda den först när han gått ner lite i vikt:) idagva jag och Emil ute på anundshög:) kastade snöbollar, la ett litet spår och tränade förbudsträning:) gick jätte bra:)! Nu blir det film och pizza:D!


Ison och hans nya kompis

Har varit ute promenad med Emil, Erika och hundarna. Idag kunde dom leka lite, Gimli va lös och Ison i koppel:) eftersom Gimli är så himla mycket mindre än Ison, och han tyvärr inte riktigt vet när de är dags att tagga ner leken;). Blir gärna lite väl mycket intensitet.. Gick iaf jätte bra! Har börjat fungera bra även vid hundmöten, peppar peppar. Jag mötte två mindre hundar idag utan munkorgen och det gick bra:) i morse mötte Emil 3 stycken och även de ska ha gått bra:)!
Har varit ute hos mormor och morfar några dagar i rad, tränat med Ison och skottat snö:) byggde lite lek och bus hinder igår av vad jag kunde hitta på gården:). Ett hopp hinder, en vipp bräda lite cavaletti osv:) har även varit ute och åkt lite Volvo 240, vilket Ison tycker om för den har så skööönt baksäte:)
Ska även fixa en Weight pull sele åt Ison och börja träna lite sånt:) finns ju även en klubb mot Eskilstuna hållet om man skulle vilja börja med det ordentligt senare:) och annars kan man ju bara låta honom dra lite för att träna musklerna osv:) längtar verkligen till sommaren, då ska jag lära honom att simma, nu har jag ju köpt flytväst till honom så han inte behöver vara orolig över att sjunka;)


Härlig känsla!!

Jag säger bara morgon promenad, jag är så himla stolt över Ison! Vi gick helt avslappnat förbi en annan hund och en dundersöt pensionär. Han stannade och prata med mig, vart faktiskt lite nervös för ville ju inte att de skulle hända något när de gått så bra innan. Så bad Ison sätta sig ner på ett rimligt avstånd från den andra hunden. Han gnällde lite, men satt kvar hela tiden och kunde gå där ifrån utan att de va en big deal:)!! Igår kväll så va vi ute och träffade en kompis och hennes lilla hund som har problem med mörka och muskulösa hundar, och Ison är ju osäker på alla andra hundar. När vi väl kom dit så hoppade Ison ur bilen och sen gick vi iväg. Gimli som den andra hunden heter gjorde ingenting, han skällde inte eller mopsade upp sig, och Ison gick helt fel fritt!! Inget gruffade, han spände inte upp sig, reste ragg eller betedde sig illa över huvudtaget:)
Nu har jag verkligen fått blodad tand! Vi kommer få full ordning på honom, åh min fina fina grishund jag är så himla glad:)!!


Fredag

Ibland så vill jag bara kunna flyga in i någon annans hjärna och försöka förstå vad som försiggår där uppe. För när jag tidigare idag va ute med Ison så gick allt bra, så bra att jag kunde ta bort munkorgen och känna oss båda trygga i situationen. Men vad händer då? Jo en stackars ekorre, eller ekorrunge liten va den iaf hamnar mitt i smask zonen färden hungriga amstaffen.. Jag han inte ens reagera förena den stackars ekorren va både ihjälskakad och söndertuggad. Ska bli spännande att se om det kommer skitas päls några dagar framöver. Undrar vad det är som får djuren till den här instinkten att jaga"för att överleva" när de är uppfödda och präglade som tama familjedjur. Vissa saker är nog bäst om man bara inte förstår. Idag har varit en väldigt bra dag där vi båda fått ut mycket av kontakt träning, om man bortser från ekorre incidenten. Nu blir det soffmys med trött vovve:)!!


RSS 2.0